Yalnız Mesajı Göster

Amerikan Mutfağı

Eski 09-05-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfağı




PİRİNÇLİ TAVUK SAN JOAQUİN

MALZEMELER

Tatlı aromalı şarap 750 ml

Bütün sarmısak 3 adet

Rendelenmiş hindistan cevizi 1/2 çorba kaşığı

Yenibahar 1/2 çorba kaşığı

Kekik 1/2 çorba kaşığı

Portakal kabuğu (rende) 1 çorba kaşığı

Cumberland sosu 200 ml

Kırmızı frenk üzüm jölesi 100 gr

Portakal suyu 300 ml

Kemikli tavuk budu 10 adet

Tuz

Karabiber

Un 90 gr

Tereyağı 150 gr

Soğan 200 gr

Tavuk suyu 1000 ml

Çekirdeksiz kuru üzüm 200 gr

Amerikan pirinci 500 gr

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 37 gr

Yağ 19 gr

Karbonhidrat 83 gr

= 3280 Kj

780 kcal

TARİF

Tatlı aromalı şarabı sarmısak dişlerini, hindistan cevizi, yenibahar, kekik ve portakal kabuğuyla kaynatarak yarı hacmine getirin Cumberland sosu, kırmızı frenk üzümü jölesi ve 250 ml portakal suyu ilave ederek karıştrın, süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın Tavuk butlarına baharat serpin, unlayın ve tereyağında kızartın Sosla kaplayın ve fırında 190'C'de pişirin Kıyılmış soğanları yarı şeffaf olana kadar tereyağında kızartın Kalan portakal suyunu tavuk suyu, kuru üzüm, tuz ve biberle kanştırın ve kaynatın Pirinci ilave ederek kanştırın, kapaklı bir kaba koyun ve fırında, sıvı emilene kadar 220°C/425°F/Gaz İşareti 7'de pişirin Pirinci bir çatalla karıştırın ve tavuk butlarıyla servis yapın

BİLGİ : Altın pirinç vejeteryan yan tabağı (örneğin sebze yahnisi) olarak kullanmak için de uygundur, fakat burada tavuk suyu yerine sebze suyu kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla