Yalnız Mesajı Göster

Malta Köşkü Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malta Köşkü Yemek Tarifi



Malzemeler
10 kişilik
10 adet Malta Eriği
1 kg süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
6 adet kakaolu bisküvi
100 gr margarin
vanilya
sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
15 çorba kaşığı mısır nişastası
15 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı
Erikleri cam kaseye yerleştirin Başka bir kapta da irmik, süt, vanilya, margarin ve şekeri kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin Daha sonra bu karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün Pastayı bir gece buzdolabında bekletin Sos malzemesi için suyla nişastayı eritin Kakao ve süt ekleyin, koyulaşıncaya kadar pişirin Sos ılınınca pastanın üzerinde gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla