09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yunanistan Mutfağı
Musakka
Malzemeler:
1,5 kg çekirdeksiz patlıcan
2 orta boy soğan
600gr dana kıyma
1 çay kaşığı kekik
muskat
6 çorba kaşığı galeta unu
500gr domates
100gr rende kaşar
50gr margarin – tereyağı
5 çorba kaşığı un
350 – 400 gr süt
3 yumurta
Yeterince karabiber ve tuz
Yapilisi:
Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm genişliğinde doğrayın ve bol tuzlu suda 1 saate yakın bekletin Böylece patlıcanların siyah renkteki acı suyu çıkacaktır Siyah suyu süzün patlıcanları tuzu gitmesi için iyice yıkayınız ve kurulayın Nebati yağda rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın ve kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için bir gazete üstüne veya kagit havluya çıkarınız
Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun İçine 5 Cl tatlı beyaz şarap,1/2 fincan sıcak su koyduktan sonra baharatları da ilave edin 10 dakika dinlendirildikten sonra galeta ununu da karıştırın
Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın
Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin
Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin
Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın
Bu sosu musakka üzerine dökün 180 derce ısıtılmış fırında 45 dakika (üzeri nar gibi kizarincaya kadar) pisirin
Sicak servis yapin
|
|
|