Yalnız Mesajı Göster

Yunanistan Mutfağı

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunanistan Mutfağı



Morney Soslu Yumurta

Malzemeler:

1 kişilik
1 dilim küçük tost ekmeği
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rende gravyer yada kaşar peyniri
3 çorba kaşığı morney sos

Morney sos için:

1/2 su bardağı kaynar süt
1/2 kahve fincanı soğuk süt
biraz rende hindistancevizi
1/2 kahve fincanı un
1/2 yumurta
1/2 su bardağı rende gravyer peyniri

Yapilisi:
Kızarmış ekmeği bir yumurta sahanına koyup hazir edin
Bu arada yumurtanın üzerini 2 parmak kapatabilecek kadar kaynar sirkeli suya yumurtayı kırıp 3 dakika haşlayın Bir kevgirle süzüp, tost ekmeğinin üzerine çıkarın
Yumurtanın üzerine morney sosu ve kaşar peyniri koyup üstü kızarıncaya kadar bir kaç dakika fırında kızartıp servis yapın

Morney sos:
Küçük bir tencerede unu ve soğuk sütü iyice çırparak bulamaç haline getirin 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaynar sütü ilave edin ve iyice karıştırın Beş dakika ağır ateşte karıştırarak kaynatın İlk sıcaklığı geçince yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla