Konu
:
Yunanistan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Yunanistan Mutfağı
09-05-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yunanistan Mutfağı
Morney Soslu Yumurta
Malzemeler:
1 kişilik
1 dilim küçük tost ekmeği
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rende gravyer yada kaşar peyniri
3 çorba kaşığı morney sos
Morney sos için:
1/2 su bardağı kaynar süt
1/2 kahve fincanı soğuk süt
biraz rende hindistancevizi
1/2 kahve fincanı un
1/2 yumurta
1/2 su bardağı rende gravyer peyniri
Yapilisi:
Kızarmış ekmeği bir yumurta sahanına koyup hazir edin
Bu arada yumurtanın üzerini 2 parmak kapatabilecek kadar kaynar sirkeli suya yumurtayı kırıp 3 dakika haşlayın
Bir kevgirle süzüp, tost ekmeğinin üzerine çıkarın
Yumurtanın üzerine morney sosu ve kaşar peyniri koyup üstü kızarıncaya kadar bir kaç dakika fırında kızartıp servis yapın
Morney sos:
Küçük bir tencerede unu ve soğuk sütü iyice çırparak bulamaç haline getirin
5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaynar sütü ilave edin ve iyice karıştırın
Beş dakika ağır ateşte karıştırarak kaynatın
İlk sıcaklığı geçince yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul