Konu
:
Yunanistan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Yunanistan Mutfağı
09-05-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Yunanistan Mutfağı
Karides Tava
Malzemeler:
25 adet orta boy karides
Tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı un
3 yumurta
1 bardak galeta unu
Sıvı yağ
Garnitür:
1/ 2 demet maydanoz
1 limon
1/ 2 tertip “tartar sos”
Yapılışı:
Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun
Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın
Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın
Tuz ve limon suyu ile karıştırın
Yumurtaları bir kapta kırın ve hafif çırpın
Un ve galetayı da ayrı tabaklara hazirlayin
Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın
Karideslerin üzerine biraz bastırarak şekil verin
Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika pembe renkte kızartın
Süzgecle çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sonra,servis tabağina yerleştirin
Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin
Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul