Yalnız Mesajı Göster

Yunanistan Mutfağı

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunanistan Mutfağı



Karides Tava

Malzemeler:

25 adet orta boy karides
Tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı un
3 yumurta
1 bardak galeta unu
Sıvı yağ

Garnitür:

1/ 2 demet maydanoz
1 limon
1/ 2 tertip “tartar sos”

Yapılışı:

Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun
Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın Tuz ve limon suyu ile karıştırın
Yumurtaları bir kapta kırın ve hafif çırpın Un ve galetayı da ayrı tabaklara hazirlayin Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın Karideslerin üzerine biraz bastırarak şekil verin
Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika pembe renkte kızartın Süzgecle çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sonra,servis tabağina yerleştirin
Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin
Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla