Yalnız Mesajı Göster

Yunanistan Mutfağı

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunanistan Mutfağı



Zeytin Soslu Feta (Kizarmis Peynir - Meze)

Malzemeler:

Feta (Beyaz peynir-yaklaşık 15 cm kalınlığında ve herbiri yaklaşık 150 gr) 4 dilim
Un 125 gr
Zeytin yağı 3 kaşık
Yumurta 1 adet
Diyet bira (veya alkolsüz) 150 gr
Tuz 1 tutam
Kuru oregano (tercihe bagli) 2 çay kaşığı veya Biberiye
Siyah zeytin 200 gr
Sarımsak 1 diş
Acı kırmızı bşber 1 küçük adet
Kekik (kurutulmuş) 1/8 çaykaşığı
Un 2 kaşık
Yağ (kızartma için)

Yapilisi:

Sulu hamur için, unu, 1 kaşık yağı, yumurtayı, birayı, tuzu ve oreganoyu karıştırın ve 15 dk beklemeye bırakın
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalan yagla onları püre haline getirin Sarımsağı soyup ezin Kırmızı biberi yıkayıp ikiye bölün ve tohumlarını çıkarın Bu iki parçayı güzelce doğrayın ve zeytin püresinin ne kadar baharatlı olmasını istiyorsanız o kadarını veya hepsini zeytin püresine ekleyin Kekik, biberiye veya oreganoyu üstüne serpiştirin
Tavada yağı kızdırın Feta dilimlerini önce una ve sonra sulu hamura batırın Bu hamurlanmış feta dilimlerini altın sarısı olana kadar, her iki tarafını da beşer dakika kızartın Kağıt havlu üstünde yağını süzün
Bu aperatifi bagetle servis yapın

*Ülkede,Yunan rakisi Uzo yaninda meze olarak sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla