Konu
:
Yunanistan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Yunanistan Mutfağı
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Yunanistan Mutfağı
Zeytin Soslu Feta (Kizarmis Peynir - Meze)
Malzemeler:
Feta (Beyaz peynir-yaklaşık 1
5 cm kalınlığında ve herbiri yaklaşık 150 gr
) 4 dilim
Un 125 gr
Zeytin yağı 3 kaşık
Yumurta 1 adet
Diyet bira (veya alkolsüz) 150 gr
Tuz 1 tutam
Kuru oregano (tercihe bagli) 2 çay kaşığı veya Biberiye
Siyah zeytin 200 gr
Sarımsak 1 diş
Acı kırmızı bşber 1 küçük adet
Kekik (kurutulmuş) 1/8 çaykaşığı
Un 2 kaşık
Yağ (kızartma için)
Yapilisi:
Sulu hamur için, unu, 1 kaşık yağı, yumurtayı, birayı, tuzu ve oreganoyu karıştırın ve 15 dk
beklemeye bırakın
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalan yagla onları püre haline getirin
Sarımsağı soyup ezin
Kırmızı biberi yıkayıp ikiye bölün ve tohumlarını çıkarın
Bu iki parçayı güzelce doğrayın ve zeytin püresinin ne kadar baharatlı olmasını istiyorsanız o kadarını veya hepsini zeytin püresine ekleyin
Kekik, biberiye veya oreganoyu üstüne serpiştirin
Tavada yağı kızdırın
Feta dilimlerini önce una ve sonra sulu hamura batırın
Bu hamurlanmış feta dilimlerini altın sarısı olana kadar, her iki tarafını da beşer dakika kızartın
Kağıt havlu üstünde yağını süzün
Bu aperatifi bagetle servis yapın
*Ülkede,Yunan rakisi Uzo yaninda meze olarak sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul