Konu
:
Yunanistan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Yunanistan Mutfağı
09-05-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Yunanistan Mutfağı
Tavuk Corbasi
Malzemeler:
1/2 su Bardagi Pirinc
7,5 su Bardagi Tavuk Suyu
4 Yumurta
2 Limon Suyu
2 sap Maydanoz (ince kiyilmis)
1/2 Kahve Kasigi Karabiber
1 Cay Kasigi Tuz
Yapilisi:
Pirincleri iyice yikayip 30 dakika ilik suda beklettikten sonra süzün
Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatin
Kaynayinca pirinci ekleyip agir ateste 15 dakika daha pirinc yumusayincaya kadar pisirin
Tencereyi atesten alip bir kenara birakin
Yumurtalari orta boy bir kaseye kirip yumurta teli yada mikserde cirpin
Yavas yavas ve sürekli karistirarak limon suyunu katin
Tavuk suyundan azar azar katarak ve sürekli cirparak birkac kasik ekleyin
Bu karisimi tavuk suyunun bulundugu tencereye bosaltin
Tencereyi orta atese oturtup corbayi 2-3 dakika pisirin
( Kaynamamasina dikkat edin yoksa kesilir )
Tencereyi atesten alip, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapin
*Tercihe göre,tavuk cigeri ve bol kimyon eklenebilir
Cok hos bir lezzet katar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul