Konu
:
Yunanistan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Yunanistan Mutfağı
09-05-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Yunanistan Mutfağı
Baharatli Sogan Mücveri
Malzemeler:
500 gr sogan
500 gr kekun
1 demet, çok ince kiyilmis (taze nane veya 2 yemek kasigi kuru nane)
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
Alabildigince ilik su
(koyu boza kivaminda bir hamur olacak ve kasikla dökülerek yagda kizartilacak)
Kizartmak için;
1 çay bardagi ayçiçek yagi
Yapilisi:
Öncelikle soganlari ayiklayin
Yarisini çok ince, yemeklik dilimleyin
Geri kalan soganlari ise rendeleyin
Sonra derin bir tasin içinde soganlarla kek unu karistirip, nane, tuz ve karabiberi ekleyin
Üzerine azar azar ilik su ekleyerek bir taraftan da çatalla karistirin
Boza kivaminda akici, tipki bizim mücver gibi bir hamur hazirlayacagiz
Öte yandan bir tavaya 1 çay bardagi ayçiçek yagini koyun
Yag kizinca, bir yemek kasigina doldurdugunuz akici kivamdaki karisimi tavaya bosaltin
Bu sekilde tüm tavayi hamur parçalariyla doldurup kizartmaya baslayin
Kizaran mücverleri üzerine kagit peçete serilmis servis tabagina alin
Yagini emdirip, mücverleri servise sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul