09-05-2012
|
#8
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yunanistan Mutfağı
Tavuklu Pide
Malzemeler:
4 adet hazir yufka
1 adet bütün tavuk
1 adet kuru sogan
4 adet yumurta
2 su bardagi sizma zeytinyagi
Tuz, karabiber
Yapilisi:
Temizlenip, yikanmis bütün tavugu, içine bütün sogani da ilave ettiginiz suda haslayin Ocaktan indirip, sogumasini bekleyip, elinizle parçalayarak etlerini ayirin Tuz ve karabiberi serpin
Yumurtalari çirpip, tavuk etleriyle iyice karistirip bir kenara ayirin
Firina dayanikli tepsinin altini iyice yaglayip, bir yufkayi kenarlari disariya tasacak biçimde yayin
Üzerine,hazirladiginiz tavuklu harci serin 2 Yufkayla da ayni islemi yapin
3 yufkayi burusturarak serip, yine sizma zeytinyagini dökün
En üste 4 yufkayi serip, en alttaki yufkanin kenarlarini da üzerine toplayin
Böreginizin üzerine kalan zeytinyagini bolca ilave edin ve 175 derce firinda 35 dakika kadar, börek kizarincaya dek pisirin
Biraz ilininca dilimleyip, servis tabagina alin
|
|
|