Yalnız Mesajı Göster

Yunanistan Mutfağı

Eski 09-05-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunanistan Mutfağı



Atina Salatası

Malzemeler:

80 gr domates, 50 gr taze fasulye, 80 gr patates, 50 gr zeytin yağı, 5 gr sirke, 10 gr zeytin, karabiber, maydanoz veya dereotu, tuz

Hazırlanışı:

Domatesleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin Taze fasulyeyi doğrayın Tuzlu suda haşlayın Patatsei ufak ufak doğrayın ve haşlayın Domates ve fasulyeyi ayrı ayrı zeytin yağı, sirke, tuz, biber ile karıştırın Salata tabağına haşlanmış patates, üzerine doğranmış maydanoz yerleştirin Etrafına domateslerle fasulyeleri ekleyin onların üzerine de doğranmış tereyağını serpin Bütün salatayı çekirdeği çıkarılmış zeytinlerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla