Konu
:
Yunanistan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Yunanistan Mutfağı
09-05-2012
#
15
Prof. Dr. Sinsi
Yunanistan Mutfağı
Ahtapot Izgara Tarifi Malzemeler
* 1 adet ahtapot
Yapılışı
Taze ve yeni yakalanmış ahtapot taşlara vurularak yumuşatılır
Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir
Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır
Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir
Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır
Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde meze olarak sunulur
Sıcak veya soğuk servis yapılır
Not: Bu yemek Ege Adaları’na ve bu adalardan gelmiş göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir
Bugünlerde ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bu yemek halen Ege Adaları’nda ve Yunanistan’da halâ son derece revaçtadır
Lokanta ve kafelerde sakız rakısı "Uzo" ile birlikte sunulmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul