Konu
:
Yunanistan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Yunanistan Mutfağı
09-05-2012
#
17
Prof. Dr. Sinsi
Yunanistan Mutfağı
Kabaklı Makarna Tarifi Malzemeler
* 300 gr fırın makarna
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2 kırmızı dolmalık biber
* 250ml süt
* 1 havuç
* 3 yumurta sarısı
* 1 soğan
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 kabak
* 500 gr kıyma
* 1 diş sarımsak
* 1 tutam tarçın
* Yarım demet kekik
* 2 çorba kaşığı doğranmış domates
* 1 çorba kaşığı un, tuz,karabiber
* 50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı
Fırını 250 derecede ısıtın
Biberi dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin
Fırında 10 dakika közleyin
Çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp ardından soyun
Makarnayı paket üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın
Havucu soyun
Soğanı soyup doğrayın
Kabağı yıkayıp dilimleyin
Sarımsağı soyup doğrayın
Kekiğin yapraklarını ayırıp doğrayın
Sos hazırlamak için unu margarinde kavurup sütü ekleyin
5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin
Karabiber ve tuzla tatlandırarak yumurta sarılarını ilave edin
Kabakları bir tavada 1 çorba kaşığı yağda kızartıp tavadan alın
Kıymayı artan yağda kavurun
Havuç, soğan, sarmısak, tarçın ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin
Doğranmış domatesi ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Tepsiyi yağlayıp kıymayı içine dökün
Üzerine bir sıra makarna, onun üzerine kabak ve biberin yarısını paylaştırın
Tekrar makarnayla kaplayıp sosu dökün
Artan kabakla kapatıp peynir serpin
200 derecede 20 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul