Yalnız Mesajı Göster

Yunanistan Mutfağı

Eski 09-05-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunanistan Mutfağı



Mantar Sote

Malzemeler :

500 Gr mantar
10 Adet arpacık soğan (kabukları soyulmuş)
1 Su bardağı beyaz şarap
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet limon (ince dilimlenmiş)
2 Adet defne yaprağı
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Adet tane karabiber
Tuz
Kekik

Yapılışı :

Zeytiyağı hariç malzemelerin hepsini kalın dipli bir tencereye koyun
(malzemelerin üzerini koyduğunuz şarap kapatmıyorsa bir miktar su ekleyin)
Orta ateşte 20 dakika pişirin
Soğuduktan sonra zeytinyağı ekleyip karıştırın
Servis tabağına alın
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla