Konu
:
Bohçada Armut Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bohçada Armut Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bohçada Armut Yemek Tarifi
Malzemeler
8 adet küçük boy armut
1/2 kg milföy hamuru
3
5 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı margarin
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Armutlann kabuklarını soyun, çekirdeklerini kabak oyacağı ile, sapının olduğu yerden, dibine kadar delmeden çıkarın
Bir kapta yarım bardak şeker ile çeyrek bardak margarini karıştırın
Armutlann içlerine bu kanşımdan koyun
u sekiz eşit parçaya ayrın, her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aımutları ortalanna koyup, bohçalayın
üst kısımIarına sap şekli verin, küçük hamur parçalanndan yaprak şekilleri yaparak saplann kenarlarına koyun ve yağIanmış tepsiye dizip, kızgın fırında yarım saat kadar pişirin
Bu arada iki bardak su ve üç bardak toz şekerle şurup yapın, kıvamını bulunca ateşten alıp iyice kızarmış armutların üzerine dökün
Tekrar fırına koyup hamurları altın rengi oluncaya dek 15-20 dakika fırınlayın sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul