Konu
:
Fındıklı Badem (Giresun)
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Badem (Giresun)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Badem (Giresun)
Fındıklı Badem (Giresun)
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler:
1 kg
unu
1250 gr
şeker
20 akı
Hazırlanışı:
Fındık unu, şeker ve akları karıştırılır
Kısık ateşte 15 dakika sürekli karıştırarak haşlanır
Soğumaya bırakılır
Şanti torbasıyla bir tepsiye yuvarlak yuvarlak sıkılarak dizilir
Tepsi fırına konularak 25 dakika
normal
ısıda pişirilir
Soğuduktan sonra servis yapılır
Not: Fındıklı diye anılan bu pasta yörede enerji ve güç kaynağı olarak bilinir
Tüketimi çok fazladır
Bu pasta başka illerde acı olarak tanınır
İlimizde tamamen tan yapıldığı için lı denmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul