Konu
:
Reçelli Bademli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Bademli Tart
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Bademli Tart
Reçelli Bademli Tart
Yarım paket tereyağı
1 adet
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Üzeri için:
3 çorba kaşığı kırmızı renkli reçel
Yarım su bardağı iç kabuğu soyulmuş
Yumuşak margarin,
ve şeker parmak uçlarıyla karıştırılır
Sonra vaniya, un ve kabartma tozu eklenir, yoğrulur
Hamur strece sarılır, buzdolabında 1 saat bekletilir
Sonra tart kalıbından biraz büyük çapta açılır
Yağlamış tart kalıbına kenarlarını da kapsayacak şekilde yerleştirilir
Üzerine yağlı kağıt bırakılır ve
, kuru
gibi ağırlık konur
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembe renkte pişirilir
Fırından çıkınca hemen kağıt alınır ve reçel yayılır
Üzerine
ler dizilir
Tam olarak soğuyunca servise sunulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul