Konu
:
Urfa Katmeri
Yalnız Mesajı Göster
Urfa Katmeri
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Urfa Katmeri
MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin
HAZIRLANIŞI
5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım
Una bir tutam tuz ilave edelim
Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim
Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım
Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım
İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım
Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım
Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım
Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim
Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim
Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım
Bütün rulolar bitene dek devam edelim
Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul