Konu: Urfa Katmeri
Yalnız Mesajı Göster

Urfa Katmeri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Urfa Katmeri



MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin

HAZIRLANIŞI
5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım Una bir tutam tuz ilave edelim Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim
Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım Bütün rulolar bitene dek devam edelim Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla