Yalnız Mesajı Göster

Paşa Pilavı (Bolu)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paşa Pilavı (Bolu)




PAŞA PİLAVI (BOLU)

MALZEME:

Sarı patates 5 adet Taze soğan 1 demet

Yeşil sivri biber 4 adet Yumurta 2 adet

Limon 1 adet Maydanoz 1/2 demet

Tuz Yeteri kadar Zeytinyağı Yeteri kadar

YAPILIŞI:

Bolu kaplıcalarının orijinal bir yemeğidir Pilav deyince akla bulgur ya da pirinç gelir Fakat bu doyurucu yemek bir tür patates salatasıdır Kaynatılmış patatesler soyulur Kuşbaşı doğranır Dibi yuvarlak genişce bir kaba konur Diğer yandan limon sıkılır Suyu bir kapta tuz ve zeytinyağıyla çırpılır Sıcak haldeki patateslerin üzerine gezdirilir Bir iki sefer karıştırılır Zeytinyağını iyice emen patatesler bir kayık tabağına yayılır Üzerine piyazlık doğranmış soğanlar serilir Daha sonra lop yumurtalar, halka halka kesilerek üstüne konur Hepsinin üstüne çok ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilir Çok ince kıyılmış yeşil sivri biberlerle süslenir Artan zeytinyağı üzerine dökülür Sıcakdan çıkınca ferahlatıcı lezzetli bir yemektir

Alıntı Yaparak Cevapla