Konu
:
Azı Açık
Yalnız Mesajı Göster
Azı Açık
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azı Açık
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Biraz su
Alabildiği kadar un
İçi İçin;
Yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta malzemeleri karıştırıp yoğuralım ve yumuşak bir hamur yapalım
İç malzemelerinde hepsini ayrı bir yerde karıştıralım
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle oval veya yuvarlak küçük lahmacun büyüklüğünde açalım, elimizi suyla ıslatalım
Sonra kıymalı içi malzemeyi açtığımız hamurların üzerine yayalım, kenarlarını kıvıralım
Küçük lahmacunlar yapar gibi yaptığımız lahmacunları kızgın yağda önce kıymalı yüzü olmak üzere kızartalım
Diğer yüzü de kızartıldıktan sonra servise hazırdır
Yasemin Madenüs/Kocaeli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul