Konu: Azı Açık
Yalnız Mesajı Göster

Azı Açık

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azı Açık




MALZEMELER

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

Biraz su

Alabildiği kadar un

İçi İçin;

Yağsız kıyma

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI

Derin bir kapta malzemeleri karıştırıp yoğuralım ve yumuşak bir hamur yapalım İç malzemelerinde hepsini ayrı bir yerde karıştıralım

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle oval veya yuvarlak küçük lahmacun büyüklüğünde açalım, elimizi suyla ıslatalım Sonra kıymalı içi malzemeyi açtığımız hamurların üzerine yayalım, kenarlarını kıvıralım Küçük lahmacunlar yapar gibi yaptığımız lahmacunları kızgın yağda önce kıymalı yüzü olmak üzere kızartalım Diğer yüzü de kızartıldıktan sonra servise hazırdır

Yasemin Madenüs/Kocaeli

Alıntı Yaparak Cevapla