Konu
:
Özel Soslu Domates Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Özel Soslu Domates Dolması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Özel Soslu Domates Dolması
Malzemeler
Mutfak
Zorluk
**
Süre
60 dk
Kaç Kişilik
6
Yöntem
20 Adet kiraz domates
15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini
2 Çorba kaşığı sarımsak sosu
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı gravyer peyniri
3 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı
10 Çorba kaşığı krema
Yarım su bardağı süt
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin
İçini oyup, hafifçe tuzlayın
Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin
Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Yumurtaları derin bir kaseye kırın
Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın
Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın
Tuz ve karabiber serpin
Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın
Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun
Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin
Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün
Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli)
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin
10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul