Yalnız Mesajı Göster

Özel Soslu Domates Dolması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özel Soslu Domates Dolması



Malzemeler
Mutfak Zorluk **Süre 60 dkKaç Kişilik 6Yöntem
20 Adet kiraz domates
15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini
2 Çorba kaşığı sarımsak sosu
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı gravyer peyniri
3 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı
10 Çorba kaşığı krema
Yarım su bardağı süt
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin
  • İçini oyup, hafifçe tuzlayın
  • Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin
  • Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın
  • Yumurtaları derin bir kaseye kırın
  • Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın
  • Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın
  • Tuz ve karabiber serpin
  • Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın
  • Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun
  • Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin
  • Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün
  • Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli)
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla