Konu
:
Zeytin Yağlı İmam Bayıldı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytin Yağlı İmam Bayıldı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytin Yağlı İmam Bayıldı
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk
Kaç Kişilik 6
Yöntem
6 Adet orta boy patlıcan
8 Adet orta boy kuru soğan
3 Adet orta boy domates
6 adet sivri biber
1 Su bardağı sıvı yağ
8-10 diş sarmısak
1 Demet maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Yeterince tuz ve toz şaker
NOT: Patlıcanları közleyerek de yapabilirsiniz
Arzuya göre kıymada koyabilirsiniz
Hazırlanışı
Patlıcanları alaca soyduktan sonra uzunlamasına yarıp tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim
Piyazlık kıydığımız soğanları tencerede 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım
Sarımsakları ince ince kıyıp kavurduğumuz soğana ilave edelim
Kuru soğanlar yumuşayınca kabuğunu soyup ufak ufak doğradığımız domatesleri ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim
Domatesler eriyince 1-2 bardak su ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip hepsinin iyice pişmesini sağlayalım
Soğanlar pişince delikli bir süzgece koyup suyunu süzelim
Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan sonra bol kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım
Fırın tepsisine yarık kısmı üste gelecek şekilde dizelim
Bir tatlı kaşığı yardımıyla yardığımız yerden genişleterek açalım, içine bir fiske tuz, bir fiske toz şeker serptikten sonra suyunu süzdüğümüz soğanları patlıcanların içine dolduralım
Kaşığın tersiyle üstlerini düzleyip üstüne 1/2 dilim domates ve 1 adet sivri biber koyalım
Süzdüğümüz suyu da patlıcanların üstüne dökelim
Önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler renk alıncaya kadar pişirelim
Soğuduktan sonra servis yaplalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul