Konu: Kebaplar
Yalnız Mesajı Göster

Kebaplar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kebaplar





Malzemeler
500 gr Kuzu eti ( kaburga ve but tarafından)
125 gr Kuzu kuyruk (yağı)
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
1-2 diş sarımsak – İsteğe Bağlı

Hazırlanışı
  • Kuzu kaburga ve but tarafından olan 500 gr etin sinirleri alınıp temizlenir
  • Et satır, satır yoksa iri ve kesin bir bıçak yardımıyla, tahta üzerinde, kıyılarak el kıyması haline getirilir
  • Kuyruk yağı da aynı şekilde tahta üzerindeki ete eklenerek, hepsi karıştırılarak iyice kıyılır Az tuz, kırmızı biber, karabiber ve arzuya göre 1-2 diş sarımsak da eklenerek, en az 10-15 dakika boyunca, et özleşene kadar, çok iyi bir şekilde yoğrulur
  • Üzeri örtülüp buzdolabına alınır ve bir gece dinlendirilir Beklemeye vaktiniz yoksa en az 1 saat dinlendirilir
  • Dinlendirilen et tekrar iyice yoğrulduktan sonra, yumruk büyüklüğünde porsiyonlar halinde alınır
  • Et, (el hafif ıslatılıp) seri bir şekilde sıvazlanarak yassı şişlere dizilir Bu şekilde şişlere saplanan et, sıvazlanıp bastırılarak düzgün bir şekilde şişlere yayılır
  • Ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır
  • Servis saatine yakın zaman kadar tekrar dinlendirilen şişler, ızgaranın veya mangalın üzerine atılarak pişirilir
  • Adana kebap, yanında şalgam suyu, pişmiş soğan salatası, sumaklı salata, acılı ezme, ayran, haydari, bol yeşillik, mevsim salatası, lavaş vs gibi garnitürler ile sıcak olarak servise sunulur

(1 Kişilik)

Malzemeler
200 gr Bonfile
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Domates
Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
1 Adet Sivribiber
1 Tutam kekik
Tuz , Karabiber

Yemeğin Tarifi

Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin

Tavada margarini eritin Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin

Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın Sıvı yağda kızartın Servis tabağına alın Üzerine yoğurdu ilave edin Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapın

(4 Kişilik)

Malzemeler
1/2 Kg Kuşbaşı Et
2 Adet Soğan
3 Diş Sarmısak
3 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
Tuz, Karabiber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Pide
1 Çay Kaşığı Tereyağı
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemeğin Tarifi

Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın 2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın Küp küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin 1 çay kaşığı salça, tuz ve karabiberi ilave edin Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin 1 su bardağı sıcak su ekleyin Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın

1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün Kare biçiminde kesin Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün Daha sonra etleri dizin Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, etlerin üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla