Yalnız Mesajı Göster

Bütün Tatlı Tarifleri

Eski 09-05-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bütün Tatlı Tarifleri



Gül Tatlısı





Gül tatlısının tarifini kayınvalidem anlatırken ben de yazıyorum Yapılış şeklini çekmem mümkün olmadığı için oldukça detaylı anlatmaya çalıştım, inşallah başarabilmişimdir
Gül Tatlısı

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un
  • açmak için nişasta
  • ayrıca üzerine dökmek için 250gr tereyağı
Şerbeti:
  • 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • birkaç damla limon
İçine: iri dövülmüş ceviz

Hazırlanması:[*]Şerbeti hazırlayıp soğutun Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin Hamuru 30 bezeye ayırın Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın Üzerlerine bolca ceviz serpin[*]Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın[*]Alt tarafını da aynı şekilde toplayın Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin[*]Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın (dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin)[*]İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin[*]Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin 190C'de üzeri kızarana kadar pişirin[*]Pişince sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin(önceden yaparsanız tepsi soğuk, şerbet ılık olsun)

Alıntı Yaparak Cevapla