Konu
:
Bütün Tatlı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Bütün Tatlı Tarifleri
09-05-2012
#
11
Prof. Dr. Sinsi
Bütün Tatlı Tarifleri
Gül Tatlısı
Gül tatlısının tarifini kayınvalidem anlatırken ben de yazıyorum
Yapılış şeklini çekmem mümkün olmadığı için oldukça detaylı anlatmaya çalıştım, inşallah başarabilmişimdir
Gül Tatlısı
Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
açmak için nişasta
ayrıca üzerine dökmek için 250gr tereyağı
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
birkaç damla limon
İçine:
iri dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
[*]Şerbeti hazırlayıp soğutun
Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin
Hamuru 30 bezeye ayırın
Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın
Üzerlerine bolca ceviz serpin
[*]Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın
[*]Alt tarafını da aynı şekilde toplayın
Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin
[*]Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın
(dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin)[*]İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin
[*]Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın
Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin
190C'de üzeri kızarana kadar pişirin
[*]Pişince sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin
(önceden yaparsanız tepsi soğuk, şerbet ılık olsun
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul