Konu
:
Gül Yaprakli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Gül Yaprakli Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Yaprakli Pilav
Cok eski zamanlardan beri gül, aşk ve güzelliği temsil ediyor
Günün birinde Yunan mitolojisindeki Tanrıçalardan Cloris çiçek olmuş, Afrodit bu çiçeğe neşe ve cilve vermiş
Tanrı Dionissio ise hoş kokusunu bağışlamış
Ondan sonra bu çiçek aşk Tanrısı Eros'a verilmiş ve o da adını çiçeklerin kraliçesi " gül " adını koymuş
Her gülün rengine göre farklı anlamı vardır
( Aman! yanlış gül almayın Mercan rengi: Arzu
Şeftali: Gizli aşk
Kırmızı: Tutku
Koyu pembe: Minnet
Beyaz: Saflık
Sarı: Kıskançlık
Artık pilavınızı yaparken koyacağınız gül yaprağı rengini size bırakıyorum
Sizin duygularınız kadar güzel bu pilavı hazırlarken kullanacağınız gül yapraklarının rengi de duygularınızı ele verecek
Ona göre!
1 Su bardağı pirinç (yasmin kokulu)
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Su bardağı et yada tavuk suyu
2 Çorba kaşığı tereyağı yada margarin
1 Su bardağı pirinç
Tuz
Yapılışı:
Derin bir tencerede yağı eritin
Pirinci ekleyip yağı çekene kadar karıştırın
Ateşi kısıp şarabı ilave edin ve buharlaşmasını bekleyin
Daha sonra et suyu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirin
Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce gül yapraklarını ilave edip karıştırın
Pilavınız demlendikten sonra servis tabağınıa alın
Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul