Yalnız Mesajı Göster

Terbiye Yöntemleri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiye Yöntemleri



Türk mutfağında etlerin geniş bir kullanım alanı vardır Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır Etin lezzetini arttırmak için yapılan işlemlerden biri de, marine (terbiye) etmektir
Marine etme, etin taze ot ve baharatlı bir sıvı (marinat) içinde bekletilerek yumuşatılması ve tatlandırılmasıdır

İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz bir marinat:
Bir miktar soğanı (ör1 kg et için 3 orta boy soğan) çok küçük parçalar halinde kestikten sonra bir tülbentin içine koyun ve suyunu bir kabın içine çıkartın
Aynı kabın içine bir miktar zeytinyağıyla birlikte kekik ve defneyaprağı koyun Eti bu karışımın içine yatırın ve 24 saat bekletin Etinizin yumuşak ve lezzetli olacağını göreceksiniz
Etler ızgara yaptıktan sonra bekleyecekse, saklama kabını önceden ısıtıp, ağzını sıkıca kapatmak, yiyeceklerinizin daha geç soğumasını sağlayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla