Konu
:
Terbiye Yöntemleri
Yalnız Mesajı Göster
Terbiye Yöntemleri
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiye Yöntemleri
Türk mutfağında etlerin geniş bir kullanım alanı vardır
Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır
Etin lezzetini arttırmak için yapılan işlemlerden biri de,
marine (terbiye)
etmektir
Marine etme
, etin taze ot ve baharatlı bir sıvı (marinat) içinde bekletilerek yumuşatılması ve tatlandırılmasıdır
İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz bir marinat
:
Bir miktar soğanı (ör
1 kg
et için 3 orta boy soğan) çok küçük parçalar halinde kestikten sonra bir tülbentin içine koyun ve suyunu bir kabın içine çıkartın
Aynı kabın içine bir miktar zeytinyağıyla birlikte kekik ve defneyaprağı koyun
Eti bu karışımın içine yatırın ve 24 saat bekletin
Etinizin yumuşak ve lezzetli olacağını göreceksiniz
Etler ızgara yaptıktan sonra bekleyecekse, saklama kabını önceden ısıtıp, ağzını sıkıca kapatmak, yiyeceklerinizin daha geç soğumasını sağlayacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul