Yalnız Mesajı Göster

Çiftlik Pilavı Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiftlik Pilavı Yemek Tarifi



Malzemeler
200 gr kıyma
2 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
3 kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
Pilav yapılacak tencereye yağı koyun ve eritin içerisine kıyma ilave edin kıyma kavrulunca önceden ılık su ile ıslatılmış ve yıkanıp süzülmüş olan pirinci ilave edin Bir kaç dakika birlikte kavurun2 su bardağı kaynamış suyu pirinçlerin üzerine dökün kısık ateşte suyunu çektirin Pişen pilavı 10 dakika beklettikten sonra önceden yıkanmış ve ince ince kıyılmış dereotu ile taze soğan ilave edin Güzelce karıştırıp bir süre beklettikten sonra karabiber dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla