Konu
:
Selanik Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Selanik Baklavası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Selanik Baklavası
Selanik baklavası
8 kişilik
Pişirme Süresi:45 dk
Hazırlama Süresi:60 dk
Selanik baklavası malzemeleri
1 kg tuzsuz baklava yufkası 850 gr ceviz içi 1 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı tarçın 5~6 karanfil 375 gr tereyağı 1 kahve fincanı sıvıyağŞurup için
1 kg tozşeker 3 su bardağı su 1 limonun suyu Selanik baklavası
hazırlanışı
Selanik baklavası:
Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz
Şurup için sos tenceresinde şekerli suyu kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın
Şurubu ocaktan alıp soğumaya bırakın
Bir su bardağı şeker, tarçın, karanfil ve ceviz içini bir kapta harmanlayın
Yufkalardan birini aaagahın üzerine alıp baklavayı hazırlayacağınız tepsinin büyüklüğünde açın
Cevizli karışımın dokuzda birini serpiştirin
Kalan yufkalara da iç malzeme bitinceye kadar (toplam dokuz kat olacak şekilde) aynı işlemi uygulayın
Yufkaların üzerini büyük baklava dilimi şeklinde kesip kızgın tereyağını azar azar üzerine dökün
Orta sıcaklıktaki fırında üzerleri kızarıncaya pişirin
Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine dökün
Soğuyunca dilimleyip servis yapın
Selanik baklavası artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul