Konu
:
Tuzlu Yoğurt Hatay'a Özgü...
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Yoğurt Hatay'a Özgü...
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Yoğurt Hatay'a Özgü...
TUZLU YOĞURT
malzemeler:
-10 kg keçi sütü
-1/2kg taze yoğurt
-2 yemek kaşığı tuz
yapılışı:
Süt kaynatılıp ılıtılır,el dayanacak sıcaklığa gelince içine yoğurt katılıp karıştırlır
Ağzı kapatılıp üstü örtülür
Mayalanınca geniş bir kaba alınıp biraz karıştırılarak harlı ateşe konulur
Bu büyük tahta kaşıkla dibi tutturulmadan devamlı karıştırılır, tuzu konur göz göz olup patlamaya başlayınca, bir tabağa biraz alınarak kıvamı kontrol edilir
Süzme yoğurt koyuluğuna gelince ocaktan indirilip başka bir kaba alınır
(Sulanmaması için sıcakken içine kesinlikle kaşık batırılmamalıdır) Soğumaya bırakılır, iyice soğuduktan sonra kavanozlara konularak ağzı zeytinyağlı bir tülbentle kapatılıp kapağı yerleştirilir
Ardından da kahvaltıda yemek için tuzluyoğurtun üzerine kırmızı biber serpiştirilir ve zeytinyağı konulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul