Konu
:
Burginyon Yumurta Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Burginyon Yumurta Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Burginyon Yumurta Yemek Tarifi
Malzemeler
4 kişilik
2 adet mantar piyaz doğranmış
1 su bardağı kırmızı şarap
½ adet küçük piyaz doğranmış domates
½ yaprak defne
4 tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
½¼ tatlı kaşığı un
½ tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
4 dilim taze kızarmış tost ekmek
Hazırlanışı
Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin
Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabıilave edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin
Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün
Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı
Tostları yumurta sahanına koyun
Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın
Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun
Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul