Konu
:
Yoğurt Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurt Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurt Tarifi
Yoğurt Tarifi
1 litre süt
1 çorba kaşığı yoğurt
Süt pastörize ise 60 dereceye kadar ısıtılır pastörize değilse 5 dakika kaynatılır
Süt kaynadıktan sonra parmakla test yapılır parmağı yakmayacak ısıracak kadar sıcağa kacan ılık ise mayalanmaya hazırdır
Sütün içinden bir bardağa süt alının içine bir çorba kaşığı maya yoğurdu koyun yoğurdu tamamen karıştırın
Tencerede bekleyen yoğurda bardakta hazırladığınız mayayı tenceredeki sütü belli bir yöne yavaş bir şekilde karıştırırken dökün
Mayanın süt ile tam karıştığından emin olun
Tenceredeki mayalanmış ılık sütü porselen veya cam kaba boşaltın (yeterli büyüklükte) kapağı ile üzerini kapatın
Havlu, gazete kağıdı vs
gibi örtülerle iyice sarın (ısıyı muhafaza edin mayalanması için) ve hareketsiz durabileceği bir yere koyun
Kap oda sıcaklığına geldiği zaman yoğurdunuz olmuş demektir
3-4 saat sonra dışarda geçireceği her dakika yoğurdunuzun ekşimesine neden olacağı için buzdolabında muhafaza edin
Sessiz ve karanlık oda hurafelerine inanmayın
Püf Noktalar
: Sütü mayalamadan önce çok uzun süre kaynatıp suyunu 4 te 1 oranında buharlaştırırsanız süzme yoğurt gibi sert yoğurt yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul