Konu
:
Sebze Pişirirken
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Pişirirken
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Pişirirken
Karnabahar, lahana, soğan gibi keskin kokulu yiyecekler pişirilirken tencere kapağı aralık tutulursa, kokunun yemeğe sinmesi önlenmiş olur
Sebze yemeği pişirilirken yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır
Yemeğiniz daha lezzetli olacaktır
Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için tencerenin kapağı aralık tutularak buharın çıkması sağlanmalı veya yemek tencerenin kapağı sık sık açılarak pişirilmelidir
Sebzeler haşlanarak kullanılacaksa, haşlama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasını sağlayacaktır
Makarnanın haşlama suyuna bir, iki baş soğan, havuç v
b
sebzeler koyarsanız daha lezzetli olacağını göreceksiniz
Et suyu yaparken mutlaka soğuk su ile haşlayınız
Böylelikle aromalar eşit oranda yayılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul