Yalnız Mesajı Göster

Çinekop Pilaki Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinekop Pilaki Yemek Tarifi



Malzemeler
8 adet orta boy çinekop
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
3 diş sarmısak
2 adet orta boy patates
1 adet kereviz
2 adet domates
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı
çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve ları seyin Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın önceden ısıttığınız 200 ½° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin Servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla