Konu
:
Çinekop Pilaki Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çinekop Pilaki Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çinekop Pilaki Yemek Tarifi
Malzemeler
8 adet orta boy çinekop
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
3 diş sarmısak
2 adet orta boy patates
1 adet kereviz
2 adet domates
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin
Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın
sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve ları seyin
Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin
Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin
Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın
önceden ısıttığınız 200 ½° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin
Servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul