Konu
:
Selanik Asma Yaprak Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Selanik Asma Yaprak Pidesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Selanik Asma Yaprak Pidesi
SELANİK ASMA YAPRAK PİDESİ
Asma pidesinin Hazırlanışı:
Adındanda anlaşıldığı üzere asma yaprakları kullanılıyor
Bu tarifte bahçemizdeki asmadan koparılıp salamura yapılmış yaprakları kullandık fakat tazesiyle çok daha güzel oluyor
(salamura kullanacaksanız tuzunu almak için biraz suda bekletmeniz gerekir)
Hamurun içine doğramak için
(yine bahçemizden) bolca taze nane ve taze soğan
Un, Ilık su, Tuz ve maya kullanılarak resimde görüldüğü gibi cıvık ve akışkan kıvamda bir hamur yapıyoruz
1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
Daha sonra içine ince ince doğradığımız taze nane ve taze soğanıda ekliyoruz
Bu şekilde tavayı ocağa alıp 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kızdırıyoruz
zeytinyağı bu tarifin olmazsa olmazı hamur yağı çekiyor ve lezzetine lezzet katıyor
tavanın altına asma yapraklarını dizip onun üzerine 1-2 kepçe kadar hamurdan akıtıyoruz yine üzerine asma yaprağı dizip tavayı sallayarak pişiriyoruz
pide tavada rahatça kaymaya başlayınca pişmiş demektir diğer tarafınıda çevirip kenarlarından 1 kaşık zeytinyağı döküyoruz, yine tavayı sallayarak pişiriyoruz
(ocağın ateşi çok açık olmamalı ve alt zemine asma yapraklarını dizerken tavayı yanmayan ocak tarafına alıp yaprakları dizip hamurunu döküyoruz ki hamuru dökene kadar yapraklar yanmasın)
Hamurumuz bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz
Dilimlenip genelde yanında ayranla servis yapılıyor
Yapılacaklar listenize mutlaka alın derim bu tafini
çünkü denenmesi gereken harika bir tad
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul