Konu
:
Zeytinyağlı, İspanak Bastı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı, İspanak Bastı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı, İspanak Bastı
MALZEMELERİ
Donmuş bezelye (2-3)bardak
Zeytinyağı (4 çorba kaşığı)
Portakal (1 adet)
Patates(4 adet)
Soğan (1 adet)
Su (1
5 bardak)
Tuz (1 çorba kaşığı)
Limon(1 adet suyu)
HAZIRLANIŞI
1 1 adet patatesin kabuklarını soyun
Soyduğu*nuz patatesi uzunlamasına ortadan ikiye kesin
Patateslerin ortalarını bir bıçakla çukurlaştırarak kesin
içinde 2/3′üne kadar su olan oval bir kaba koyun
Bu işlemi diğer 3 adet patates için de uy*gulayın
Sudan çıkardığınız patatesleri bir tence*renin kenarlarına çukur kısımları yukarı bakacak şekilde dizin
2 1 adet kabuğu önceden soyulmuş soğanı enle*mesine dörde keserek tencerenin orta kısmına koyun
2-3 bardak kadar bezelyeyi patateslerin üzerine yaydırarak dökün
Önceden sıktığınız 1 adet limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirerek dökün
Aynı şekilde önceden sıktığınız 1 adet por*takalın suyunu da yemeğin üzerine gezdirerek dö*kün
3Yemeğin üzerine 1 çorba kaşığı tuz ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun
Üzerine patatesler
seviyesine gelinceye kadar yani yaklaşık 1
5 bardak su koyun
4 Bir pişirme kağıdından yaklaşık 30 santimetre bir parça kesin
Kestiğiniz parçayı dörde katlayı Katladığınız köşeyi tutup
sabit kalmasını sağlayar iki kez ikiye katlayarak sivriltin
Daha önceden sal tuttuğunuz köşeyi yani ucunu kesin
Kalan kısm tencerenin ortasını merkez alarak ölçüp bir kez da kesin ve kağıdı açın
Elde ettiğiniz ortası boş halk; yemeğin üzerine örtün
Tencerenin kapağını kapayın ve ocağa alın
Kısık ateşte 25 dakika pişmeye bırakın
Bu sürenin sonunda altını kapayıp aaaga alın
Bir süre soğumasını bekleyin
Ilıyan yemek üzerindeki kağıdı kaldırın
Servise hazır hale getirir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul