Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Bakla Silkmesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Bakla Silkmesi



MALZEMELER:
-1/2 KG BAKLA
-2 ORTA BOY SOĞAN
-1/2 DEMET DEREOTU
-3/4 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
-1/4 LİMON SUYU
-1/2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
-2-3 DİŞ SARMISAK
-(ARZUYA GÖRE) PERMASEN
-YA DA KEŞ PEYNİRİ
-TUZ

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle baklaları ayıklayıp yıkayalım Tencereye sıvı yağ alalım Küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım Baklaları ekleyip renk iyice değiştirene dek arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim Limon suyunu tuzu şekeri kıyılmış dereotunu 3/4 su bardağı suyu ekleyip yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım Soğutarak servis yapalım Arzuya göre üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ya da keş peyniri serpelim


Alıntı Yaparak Cevapla