Konu
:
Zeytinyağlı Bakla Silkmesi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Bakla Silkmesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Bakla Silkmesi
MALZEMELER:
-1/2 KG BAKLA
-2 ORTA BOY SOĞAN
-1/2 DEMET DEREOTU
-3/4 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
-1/4 LİMON SUYU
-1/2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
-2-3 DİŞ SARMISAK
-(ARZUYA GÖRE) PERMASEN
-YA DA KEŞ PEYNİRİ
-TUZ
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle baklaları ayıklayıp yıkayalım
Tencereye sıvı yağ alalım
Küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım
Baklaları ekleyip renk iyice değiştirene dek arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim
Limon suyunu
tuzu
şekeri
kıyılmış dereotunu
3/4 su bardağı suyu ekleyip yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım
Soğutarak servis yapalım
Arzuya göre üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ya da keş peyniri serpelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul