Konu
:
Tavuk Gögüsü
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Gögüsü
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Gögüsü
Malzemelerim:
1/2 Paket margarin
1 Lt süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız
Nasıl Yapıyorum?
Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum
Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum
Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum
Sütü yavaş yavaş ekliyorum, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyorum
Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyorum ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum
Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum
Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyorum, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum
T
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul