Yalnız Mesajı Göster

Dünya Mutfakları.

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfakları.



Malzemeler :
2 çorba kaşığı soya yağı
1/2 kg ince kıyılmış soğan
3 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dilim ekmek
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Bir tencerede yağı eritinSoğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun

Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın Sonra et suyunu katın, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın Tuzunu ve karabiberini ilave edin
Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün

Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın

lezzetlercom dan alıntıdır lezzetlercom a teşekkür ederiz

Alıntı Yaparak Cevapla