Yalnız Mesajı Göster

Dünya Mutfakları.

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfakları.



Malzemeler :
1/2 kg patates
4 pırasa
1 adet soğan
50 gr tereyağı
6 bardak et suyu
1 bardak koyu krema
2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
Bir tutam hindistancevizi unu
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın Bütün sebzeleri ince ince kıyın

Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin Soğanı ve pırasayı, soğanların kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin

Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun

Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın

lezzetlercom dan alıntıdır lezzetlercom a teşekkür ederiz

Alıntı Yaparak Cevapla