Konu
:
Dünya Mutfakları.
Yalnız Mesajı Göster
Dünya Mutfakları.
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Dünya Mutfakları.
Malzemeler
:
1/2 kg
patates
4 pırasa
1 adet soğan
50 gr
tereyağı
6 bardak et suyu
1 bardak koyu krema
2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
Bir tutam hindistancevizi unu
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
:
Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın
Bütün sebzeleri ince ince kıyın
Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin
Soğanı ve pırasayı, soğanların kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin
Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın
Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun
Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın
Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın
lezzetler
com dan alıntıdır
lezzetler
com a teşekkür ederiz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul