Konu
:
Dünya Mutfakları.
Yalnız Mesajı Göster
Dünya Mutfakları.
09-05-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Dünya Mutfakları.
Malzemeler
:
4 yumurta
1,5 su bardağı un
250 gr
rendelenmiş gravyer peyniri
250 gr
tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
:
Önce fırınınızı 220 dereceye getirin
Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın
Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın
Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın
Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrı
lır hale gelene kadar pişirin
Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın
Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın
Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün
Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün
40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin
Sıcak veya soğuk olarak servis yapın
lezzetler
com dan alıntıdır
lezzetler
com a teşekkür ederiz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul