Yalnız Mesajı Göster

Dünya Mutfakları.

Eski 09-05-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfakları.



Malzemeler :
4 yumurta
1,5 su bardağı un
250 gr rendelenmiş gravyer peyniri
250 gr tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı :
Önce fırınınızı 220 dereceye getirin Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın
Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrılır hale gelene kadar pişirin
Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın

Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün
40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin Sıcak veya soğuk olarak servis yapın

lezzetlercom dan alıntıdır lezzetlercom a teşekkür ederiz

Alıntı Yaparak Cevapla