Yalnız Mesajı Göster

Dünya Mutfakları.

Eski 09-05-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfakları.



İtalyanlar yaratıcılıklarıyla, ülkenin güneşli ve canlı iklimini yemeklerine yansıtmışlardır İtalyan mutfağının tek hakimi " pasta " denilen makarnadır İtalyan evlerinde hergün makarna pişirilir Gerçek makarna taze ekmek gibi günlük pişer Kuzey bölgelerinde şehriye ve sıpagetti kullanılır ama güneyde akla gelebilecek her türde makarna göze çarpar Bu değişik makarnalar çok çeşitli soslarla zenginleştirilerek servis yapılır
Peynirler ve sosislerde İtalya!da bölgeden bölgeye farklılık gösterir Mozerella, permesan, ricotta başka ülkelerde de çok iyi bilinen peynir çeşitleridir Salami ve mordotella diğer ülkelere ihraç edilen İtalyan sosis ve salam türlerinden ikisidir
İtalyanlar sulu ve koyu olmak üzere iki türde son derece lezzetli çorbalar yaparlar Çorbalar daima kızarmış ekmek parçalarıyla servis edilir
Tatlılar İtalya'nın her bölgesinde iştah açıcı ve lezzetli olmakla birlikte oldukçada hafiftir

lezzetlercom dan alıntıdır lezzetlercom a teşekkür ederiz

Alıntı Yaparak Cevapla