Yalnız Mesajı Göster

Dünya Mutfakları.

Eski 09-05-2012   #26
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfakları.



Malzemeler :
4 çorba kaşığı yağ
1 soğan
1 diş sarımsak
1/2 kg domates
1 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
1 bardak haşlanmış bezelye
1 adet kış armudu
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Bir çorba kaşığı yağı bir tavada eriterek doğranmış soğanla,dövülmüş sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi tavaya atın ve domatesler iyice ezilinceye kadar karıştırarak hafif ateşte pişirin
Geri kalan 3 çorba kaşığı yağı başka bir tavada kızdırın ve pirinci ekleyin Pirinç yağı çekip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavurun Pirinç kavrulduktan sonra bir tencereye alın ve domates karışımını, tavuk suyunu katarak tuzunu, biberini ayarlayın Tencereyi ateşin üzerine oturtarak kaynatın, bir kere karıştırıp kapağını kapatarak, hafif ateşte 15 dakika pişirin Kırmızı biber ve dilimlenmiş kış armudu ile süsleyerek servis yapın

lezzetlercom dan alıntıdır lezzetlercom a teşekkür ederiz

Alıntı Yaparak Cevapla