Konu
:
Dünya Mutfakları.
Yalnız Mesajı Göster
Dünya Mutfakları.
09-05-2012
#
26
Prof. Dr. Sinsi
Dünya Mutfakları.
Malzemeler
:
4 çorba kaşığı yağ
1 soğan
1 diş sarımsak
1/2 kg
domates
1 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
1 bardak haşlanmış bezelye
1 adet kış armudu
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
:
Bir çorba kaşığı yağı bir tavada eriterek doğranmış soğanla,dövülmüş sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun
Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi tavaya atın ve domatesler iyice ezilinceye kadar karıştırarak hafif ateşte pişirin
Geri kalan 3 çorba kaşığı yağı başka bir tavada kızdırın ve pirinci ekleyin
Pirinç yağı çekip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavurun
Pirinç kavrulduktan sonra bir tencereye alın ve domates karışımını, tavuk suyunu katarak tuzunu, biberini ayarlayın
Tencereyi ateşin üzerine oturtarak kaynatın, bir kere karıştırıp kapağını kapatarak, hafif ateşte 15 dakika pişirin
Kırmızı biber ve dilimlenmiş kış armudu ile süsleyerek servis yapın
lezzetler
com dan alıntıdır
lezzetler
com a teşekkür ederiz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul