Konu
:
Fırında Hamsi Tava
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Hamsi Tava
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Hamsi Tava
Yemeğin adına bakınca nasıl tava yemeği fırında yapılır diye düşünebilirsiniz
Hamsi tavayı en iyi yapan lokantalarda yediğimiz lezzeti bu hafta denediğim bu tarifte yakaladığımı belirtebilirim
Balık kılçığı ne zengin kalsiyum kaynaklarındandır
Hamsi küçük balıklardan olup iyi piştiğinde kılçığı ile tüketilebilen nadir balıklardandır
Süt-yoğurt gibi ürünleri fazla tüketemeyen kişilere kalsiyum alımını artırmak için kılçıklı balık yemelerini öneriyorum
Malzemeler (4 kişilik)
1 kg hamsi
4 çorba kaşığı mısır unu
½ tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsiyi ayıklayın
(Kafa ve kılçıklarını ayıklamayın) Yıkadıktan sonra süzgece koyup tüm suyunu süzdürün
Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serin balıkları, mısır ununu, tuz ve kırmızıbiberi yağlı kâğıdın üstüne alıp güzelce karıştırın
Unlanmış hamsileri tek sıra olacak şekilde tepsiye dizin
Üst üste balık gelmemesine özellikle dikkat edin
Aksi halde çıtır çıtır olmayacaktır
Önceden ısttığınız 200 derecedeki fırına tepsiyi yerleştirin
20 dakika pişmeye bırakın
Hamsinin kızarması için piştikten sonra fırını turbo ya da ızgara ayara alıp 5 dakika daha fırında tutun
Yeşil salata-roka ve haşlanmış patates ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul