Yalnız Mesajı Göster

Fırında Hamsi Tava

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Hamsi Tava




Yemeğin adına bakınca nasıl tava yemeği fırında yapılır diye düşünebilirsiniz Hamsi tavayı en iyi yapan lokantalarda yediğimiz lezzeti bu hafta denediğim bu tarifte yakaladığımı belirtebilirim
Balık kılçığı ne zengin kalsiyum kaynaklarındandır Hamsi küçük balıklardan olup iyi piştiğinde kılçığı ile tüketilebilen nadir balıklardandır Süt-yoğurt gibi ürünleri fazla tüketemeyen kişilere kalsiyum alımını artırmak için kılçıklı balık yemelerini öneriyorum

Malzemeler (4 kişilik)
1 kg hamsi
4 çorba kaşığı mısır unu
½ tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Hamsiyi ayıklayın (Kafa ve kılçıklarını ayıklamayın) Yıkadıktan sonra süzgece koyup tüm suyunu süzdürün
Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serin balıkları, mısır ununu, tuz ve kırmızıbiberi yağlı kâğıdın üstüne alıp güzelce karıştırın Unlanmış hamsileri tek sıra olacak şekilde tepsiye dizin Üst üste balık gelmemesine özellikle dikkat edin Aksi halde çıtır çıtır olmayacaktır
Önceden ısttığınız 200 derecedeki fırına tepsiyi yerleştirin 20 dakika pişmeye bırakın Hamsinin kızarması için piştikten sonra fırını turbo ya da ızgara ayara alıp 5 dakika daha fırında tutun
Yeşil salata-roka ve haşlanmış patates ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla