Yalnız Mesajı Göster

Falafel (Nohut Köftesi)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Falafel (Nohut Köftesi)



Lübnan mutfağının en önemli yemeklerinden olan falafel aslında ara sıcak ya da aperatif olarak sunuluyor İnternette ya da birçok yemek tarifi kitabında değişik tariflerine rastlayabileceğiniz bu yemeği biraz hafifletmeyi denedim Yağda kızartmak yerine yağlı kâğıdın üzerinde fırında pişirdim Açıkçası bu lezzet orijinalinden daha da güzel oldu

Vejetaryenler için önemli protein kaynaklarından biri kuru baklagil yemekleridir Kurubaklagillerin içerdiği proteinin kalitesini artırmak için tahıl grubu ve sebze grubundan bir yiyecekle birlikte yenilmesi gerekir Falafel de içinde hem buğday unu hem de kuru baklagil içerdiği için protein kalitesi yüksek bir yemek Bazı tariflerde içine havuç da ekleniyor böylece A vitamininden de zengin hale gelebiliyor

Yaklaşan ramazan bayramı için sofralarınıza böyle sağlıklı bir yemeği buyur etmeye ne dersiniz? Fırsatım olursa bu bayram ben yeniden yapacağım Şimdiden afiyet olsun

Malzemeler ( 4 kişilik)

1 su bardağı haşlanmış kabuğu soyulmuş nohut
1 yumurta
1 baş kuru soğan
15 su bardağı tam buğday unu
Kimyon, köri, nane, tuz
1-2 yaprak marul, maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohutları çatalla ya da blenderle zeytinyağı ile beraber iyice ezin İçine un, rendelenmiş soğan ve yumurtayı ilave edin Tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra güzelce yoğurun Bu hamurdan küçük yuvarlak köfteler yapın Daha çabuk pişmesini istiyorsanız köfteleri biraz yassı yapmanızı öneririm Fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kâğıdın üzerine köfteleri dizin ve yaklaşık 30 dakika 200 derecede fırın ayarında pişirin

Yoğurt, maydanoz ve marulla tabağa şekil vererek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla