Konu
:
Falafel (Nohut Köftesi)
Yalnız Mesajı Göster
Falafel (Nohut Köftesi)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Falafel (Nohut Köftesi)
Lübnan mutfağının en önemli yemeklerinden olan falafel aslında ara sıcak ya da aperatif olarak sunuluyor
İnternette ya da birçok yemek tarifi kitabında değişik tariflerine rastlayabileceğiniz bu yemeği biraz hafifletmeyi denedim
Yağda kızartmak yerine yağlı kâğıdın üzerinde fırında pişirdim
Açıkçası bu lezzet orijinalinden daha da güzel oldu
Vejetaryenler için önemli protein kaynaklarından biri kuru baklagil yemekleridir
Kurubaklagillerin içerdiği proteinin kalitesini artırmak için tahıl grubu ve sebze grubundan bir yiyecekle birlikte yenilmesi gerekir
Falafel de içinde hem buğday unu hem de kuru baklagil içerdiği için protein kalitesi yüksek bir yemek
Bazı tariflerde içine havuç da ekleniyor böylece A vitamininden de zengin hale gelebiliyor
Yaklaşan ramazan bayramı için sofralarınıza böyle sağlıklı bir yemeği buyur etmeye ne dersiniz? Fırsatım olursa bu bayram ben yeniden yapacağım
Şimdiden afiyet olsun
Malzemeler ( 4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış kabuğu soyulmuş nohut
1 yumurta
1 baş kuru soğan
1
5 su bardağı tam buğday unu
Kimyon, köri, nane, tuz
1-2 yaprak marul, maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohutları çatalla ya da blenderle zeytinyağı ile beraber iyice ezin
İçine un, rendelenmiş soğan ve yumurtayı ilave edin
Tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra güzelce yoğurun
Bu hamurdan küçük yuvarlak köfteler yapın
Daha çabuk pişmesini istiyorsanız köfteleri biraz yassı yapmanızı öneririm
Fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kâğıdın üzerine köfteleri dizin ve yaklaşık 30 dakika 200 derecede fırın ayarında pişirin
Yoğurt, maydanoz ve marulla tabağa şekil vererek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul