Konu
:
Buharda Yer Elması Ve Somon: (İspanak Sosu İle)
Yalnız Mesajı Göster
Buharda Yer Elması Ve Somon: (İspanak Sosu İle)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buharda Yer Elması Ve Somon: (İspanak Sosu İle)
Buharda yer elması ve somon: (Ispanak sosu ile)
Malzemeler:
- 1 somon dilimi
- 3 adet yer elması
- ½ kg ıspanak
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Limon
- Sarımsak
- Maydonoz
- ½ Çay bardağı az yağlı süt ya da krema
Hazırlanışı:
1
Somon dilimi, tuz, karabiber,sarımsak,ince kıyılmış maydonozla hazırlanan terbiyede en az 2 saat bekletilir
Arzuya gore bu terbiyeye 1 tatlı kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz
2
Daha sonra bir tavada yalnızca 3 (1,5’a dakika/ 1 yüzü) dakika somonun iki yüzü de pişirilir
3
Disk biçiminde doğranan yer elmaları ile beraber buharlı pişiriciye alınır
10 dakika pişirilir
4
Bu esnada, bir tavada, 1 çay kaşığı mısır özü ile öldürülen ince kıyım soğanlara yıkanmış ve doğranmış ıspanak ilave edilir
5
Blender’da tuz, karabiber, pişmiş ıspanak ve süt ya da krema tanecikler kayboluncaya kadar çekilir
6
Bir tabağa alınan balık ve yer elmasının üzerine bu sos gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul