Yalnız Mesajı Göster

Buharda Yer Elması Ve Somon: (İspanak Sosu İle)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharda Yer Elması Ve Somon: (İspanak Sosu İle)



Buharda yer elması ve somon: (Ispanak sosu ile)

Malzemeler:

- 1 somon dilimi

- 3 adet yer elması

- ½ kg ıspanak

- 1 adet soğan

- Tuz

- Karabiber

- Limon

- Sarımsak

- Maydonoz

- ½ Çay bardağı az yağlı süt ya da krema

Hazırlanışı:

1Somon dilimi, tuz, karabiber,sarımsak,ince kıyılmış maydonozla hazırlanan terbiyede en az 2 saat bekletilir Arzuya gore bu terbiyeye 1 tatlı kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz
2Daha sonra bir tavada yalnızca 3 (1,5’a dakika/ 1 yüzü) dakika somonun iki yüzü de pişirilir
3Disk biçiminde doğranan yer elmaları ile beraber buharlı pişiriciye alınır 10 dakika pişirilir
4Bu esnada, bir tavada, 1 çay kaşığı mısır özü ile öldürülen ince kıyım soğanlara yıkanmış ve doğranmış ıspanak ilave edilir
5Blender’da tuz, karabiber, pişmiş ıspanak ve süt ya da krema tanecikler kayboluncaya kadar çekilir
6Bir tabağa alınan balık ve yer elmasının üzerine bu sos gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla