Konu
:
Tuzlu Kiraz Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Kiraz Kavurması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Kiraz Kavurması
Malzeme;
1 kg Tuzlanmış kiraz
3?4 adet kuru soğan
1?2 kaşık tereyağı
Yapılışı:
Tuzlanmış kiraz alınır, çekirdekleri çıkartılır, ılık suda tuzu çıkana kadar bekletilir
Tereyağında soğan kavrulur
Üzerine tuzu çıkmış kirazlar eklenir
Tuz oranı kontrol edilerek eklenir
Kirazın tuzu tam çıkmadı ise üzerine tekrar tuz eklemek fazla gelebilir
Karıştırılarak kavrulur
Karadeniz?in Karayemişi TAFLAN? da yine aynı şekilde tuzlanıp, tuzlu kiraz gibi kavrularak yenir
Taflan siyah renkli yürek şeklinde bir sapın üzerine bir sürü meyve şeklinde biraz ağzı buran tada sahip bir meyvedir
Maalesef halk arasında Şeker hastalarının şekerini düşürdüğüne inanılır ama bu mümkün değildir
Bunu yapabilmesi için insülin hormonu içermesi gerekir ki bu hormon hiçbir sebze ve meyvede yoktur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul