Yalnız Mesajı Göster

İç Baklali Enginar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Baklali Enginar



İÇ BAKLALI ENGİNAR

5 adet enginar
5-6 sap taze sogan
1 adet limon
1 yemek kaşığı un
4 yemek kasigi zeytinyag
250 gr iç bakla(taze)
1/2 demet dereotu
1 tatli kasigi toz seker
Tuz

Yapılışı:
Öncelikle enginarları ayıklayın ve kararmamasi için limonlu suda bekletin
Taze soğanları doğrayıp zeytinyağında hafif çevirin
Enginarlari ister çanak olarak ister benim gibi çanakları dörde bölerek tencerenin dibine yerleştirin,
üzerine iç baklaları ekleyin
Kalan limon suyunu, bir yemek kaşığı unla karıştırıp 2 bardak su ile beraber ilave edin
Tuzu, toz sekeri ekleyip harlı ateşte kaynatın ve altını kısıp 40 dakika pişirin
ocağı söndürünce kiyilmis dere otunu ekleyin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla