Konu
:
İç Baklali Enginar
Yalnız Mesajı Göster
İç Baklali Enginar
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Baklali Enginar
İÇ BAKLALI ENGİNAR
5 adet enginar
5-6 sap taze sogan
1 adet limon
1 yemek kaşığı un
4 yemek kasigi zeytinyag
250 gr iç bakla(taze)
1/2 demet dereotu
1 tatli kasigi toz seker
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle enginarları ayıklayın ve kararmamasi için limonlu suda bekletin
Taze soğanları doğrayıp zeytinyağında hafif çevirin
Enginarlari ister çanak olarak ister benim gibi çanakları dörde bölerek tencerenin dibine yerleştirin,
üzerine iç baklaları ekleyin
Kalan limon suyunu, bir yemek kaşığı unla karıştırıp 2 bardak su ile beraber ilave edin
Tuzu, toz sekeri ekleyip harlı ateşte kaynatın ve altını kısıp 40 dakika pişirin
ocağı söndürünce kiyilmis dere otunu ekleyin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul