Konu
:
İrmikli Izgara Köfte
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli İzgara Köfte
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli İzgara Köfte
Evde yapılan köftelere genellikle ekmek içi ya da galeta unu kullanılır
Bu tarifte ekmek yerine irmik kullandım
Lezzeti ve yumuşaklığı tam istediğim gibi oldu
İrmikli ızgara köfte kıymadan dolayı oldukça zengin protein, demir ve irmikten dolayı B1 vitamini içeriyor
Tabi besin öğeleri sadece bunlarla sınırlı değil
Yağsız kıyma kullanıldığı için de doymuş yağ oranı azalmış oluyor
Özellikle çalışan bireyler bir seferde fazlaca yaparak derin dondurucuya irmikli ızgara köfte koyabilirler
Böylece dolapta pişmeye hazır her daim ana yemeğiniz bulunabilir
Malzemeler ( 4 kişilik)
250 gr Yağsız dana kıyması
1 yumurta
2 baş kuru soğan
½ su bardağı irmik
½ su bardağı su
1/8 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı yeni bahar
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:
Kıyma, yumurta, rendenmiş soğan, irmik ve suyu güzelce karıştırın
Yaklaşık 5-10 dakika buzdolabında dinlendirin
Bu sırada maydanozları ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın
Dinlendirdiğiniz köfte karışımını çıkarıp maydanozunu ekleyin ve güzelce yoğurun
Arzu ettiğiniz büyüklükte köfteler yapın
Fırında ya da ocak üstü ızgara tavasında hiç yağ eklemeden pişirin
Domates, biber gibi sebzelerle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul