Yalnız Mesajı Göster

İspanak Yatağında Az Yağlı Beşamel Soslu Et

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Yatağında Az Yağlı Beşamel Soslu Et



MALZEMELER - 4 PORSİYON

Yarım kilo yağsız dana eti
1 orta boy soğan
Karabiber
Kimyon
Kekik

Ispanak için:

1 kilo ıspanak
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Beşamel sosu için:

2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı yağsız süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
  • Etleri düdüklü tencerede az suda hiç yağ koymadan soğan ve baharatlarla birlikte 10- 15 dakika pişirin
  • Ispanakları yıkayın İnce doğrayın Soğanı soyun, yıkayın, ince doğrayın
  • Zeytinyağında soğanlar hafif sararıncaya kadar kavurduktan sonra ıspanakları ekleyin Karıştırarak pişirin
  • Ayrı bir kapta yağın üzerine elenmiş unu ekleyerek karıştırın 2 dakika hafif ateşte rengi değişmeden pişirin Üzerine ısıtılmış sütü ve suyu ekleyip 15 dakika karıştırın Topaklaşmasını önlemek için çırpma teli kullanın Pişmeye yakın tuzunu ekleyin
  • Isıya dayanıklı çok derin olmayan bir fırın kabına pişirilmiş ıspanağı yayarak koyun
  • Üzerine haşlanmış etleri dağıtarak yerleştirin
  • Tüm bunların üzerine beşamel sosunu dökün
  • Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla