Konu
:
İspanak Yatağında Az Yağlı Beşamel Soslu Et
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Yatağında Az Yağlı Beşamel Soslu Et
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Yatağında Az Yağlı Beşamel Soslu Et
MALZEMELER - 4 PORSİYON
Yarım kilo yağsız dana eti
1 orta boy soğan
Karabiber
Kimyon
Kekik
Ispanak için:
1 kilo ıspanak
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sosu için:
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı yağsız süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Etleri düdüklü tencerede az suda hiç yağ koymadan soğan ve baharatlarla birlikte 10- 15 dakika pişirin
Ispanakları yıkayın
İnce doğrayın
Soğanı soyun, yıkayın, ince doğrayın
Zeytinyağında soğanlar hafif sararıncaya kadar kavurduktan sonra ıspanakları ekleyin
Karıştırarak pişirin
Ayrı bir kapta yağın üzerine elenmiş unu ekleyerek karıştırın
2 dakika hafif ateşte rengi değişmeden pişirin
Üzerine ısıtılmış sütü ve suyu ekleyip 15 dakika karıştırın
Topaklaşmasını önlemek için çırpma teli kullanın
Pişmeye yakın tuzunu ekleyin
Isıya dayanıklı çok derin olmayan bir fırın kabına pişirilmiş ıspanağı yayarak koyun
Üzerine haşlanmış etleri dağıtarak yerleştirin
Tüm bunların üzerine beşamel sosunu dökün
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul