Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kaşarlı Patlıcan




orsiyon başına 130 kcal
Porsiyon ölçüsü 3-4 dilim
Değişim ölçüsü 1 sebze, 1 yağ, 1 et

27 Mayıs 2009 fiyatlarıyla 4 kişilik bu yemeğin bir porsiyon maliyeti yaklaşık 19 TL?dir

MALZEMELER ÖLÇÜ

Bostan patlıcanı 2 büyük boy
Sarımsak 3 diş
Zeytinyağı 2 YK
Harç için:
Çökelek 2 su bardağı
Sarımsak 3 diş
Domates 5 adet
Taze soğan 6 adet
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber yeteri kadar
Üzerine:
Kaşar peyniri 100 gr

HAZIRLANIŞI
  • Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, yuvarlak olarak kesip tuzlu suya koyun Tuzlu suda 10 dakika bekletip kurulayın
  • Yanmaz fırın kağıdı konmuş tepside patlıcanlara 3 diş dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını ekleyin
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
  • Diğer tarafta geniş bir kapta çökeleğe kıyılmış soğan, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve kalan sarımsağı ekleyin, karıştırın
  • Hazırlanan harcı pişen patlıcanlara paylaştırın Domatesleri dilimleyip çökelekli harcın üzerine paylaştırın
  • Kaşar peyniri dilimlerini domateslerin üzerine yerleştirin
  • Yeniden fırına verip kızarıncaya dek pişirin

Fırında Kaşarlı patlıcanın yanında bol yeşillikli bir salata ve 2 YK yoğurt ekleyerek sağlıklı ve dengeli bir mönü oluşturabilirsiniz

Patlıcanın besin değeri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz sitemizde ?Diyetisyen gözüyle gıdalar? sayfasını tıklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla