Konu
:
Sebze Garnili Dana İncik
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Garnili Dana İncik
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Garnili Dana İncik
Dana eti demirden en zengin et türüdür
Özellikle çocuklar, doğurganlık çağındaki kadınlar ve hamileler demirden zengin beslenmek durumundadır
Ayrıca kırmızı etin protein kalitesi yüksek ve oldukça doyurucudur
Sağlıklı beslenmenin en önemli şartı çeşitlilik ve dengedir
Kilo kontrolü döneminde de bu çeşitlilik unutulmamalıdır
Tavuk eti ne kadar hafif diyet ürünü olarak kabul görse de dana eti de yağsız olarak haftada bir iki defa tüketilmelidir
Demirden zengin yiyecekler eğer C vitamini içeren sebze ve meyvelerle birlikte tüketilirse içindeki demirin vücut tarafından maksimum kullanılması sağlanır
Bugün vereceğim tarif, biraz tas kebabına biraz da et soteye benziyor
Ancak dana incik kullandığım ve pişirme yöntemim farklı olduğu için dana incik isminde karar kıldım
Yanında hazırladığım sebze garnitür sayesinde dana incik içindeki demiri de maksimum oranda kullanabiliyoruz
Malzemeler ( 4 Kişilik)
400 gr
Dana İncik
Tuz, kekik, biberiye (rosemarry)
1 kaşık biber salçası
Su
Sebze Garnitürü
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı taze biber (kapya)
1 büyük boy taze kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan
5-6 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı
Düdüklü tencereye su ve yıkadığınız dana incikleri yerleştirip yaklaşık 30 dakika pişirin
Soğanları halka halka doğrayıp zeytinyağı ile birlikte soteleyin
Biberleri ve kabakları da jülyen doğrayın (kibrit çöpü şeklinde)
Sotelenen soğanlara ekleyip 10 dakika tahta spatulayla karıştırarak pişirmeye devam edin
İnce ince doğradığınız sarımsakları ve tuzu da ekleyip 2 dakika çevirin
Ocağın altını kapayın
Pişen sebzeleri servis için kullanacağınız kapaklı cam kaba alın
Sebze sote yaptığınız tavada sarımsak kırıntıları kalacaktır bunları temizlemeyin
Haşlanan dana incikleri tencereden çıkarıp kesme tahtası üzerinde ince ince dilimleyin
Az önce sebze sotelediğiniz tavaya alıp ocağın altını açın
Eti haşladığınız sudan 1 kepçe alıp bir kaseye koyun, biber salçasını ekleyip karıştırın
Salça tamamen eridikten sonra salçalı et suyunu tavadaki etlerin üzerine dökün
Tuz, biberiye ve kekiği üzerine serptikten sonra 5 dakika suyunu çektirin
Tüm yaptığınız yemeği dört kişiye paylaştırın ve sebzelerle birlikte sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul